Hekling

Hekling er en gammel teknikk som har blitt populær igjen. Hekling har aldri gått av moten, men for noen år siden var det først og fremst godt voksne damer som heklet. Nå har hekling også blitt en trend blant unge.

Den største forskjellen på hekling og strikking, er at man i hekling bruker bare én nål, mens når man strikker bruker man to eller fem pinner. Når man hekler er det også mindre sjanse for å miste masker, og det er lettere å ta opp masker dersom noe skjer, ettersom en heklet ting ikke rakner av seg selv, uten at noen drar i tråden. Hekling er ganske lett å lære. Man må lære seg luftmasker, kjedemasker, fastmasker og staver, og så er man i gang. Erfarne heklere bruker flere typer masker, men dem kan man lære seg etter hvert.

Med hekling kan man lage både små og store ting, og man kan lage de samme tingene som når man strikker. Man kan begynne med en gryteklut, og deretter lage en liten duk eller brikke. Senere kan man hekle luer, votter, skjerf, sokker, tøfler, topper og gensere. Det er bare fantasien som setter grenser. Mange drømmer også om et heklet sengeteppe. Da er det lurt å lage et sengeteppe som består av mange små deler, slik at man kan hekle enkeltdelene hver for seg. Det er også populært å hekle små leker eller dyrefigurer, såkalte amigurumier. Disse kan brukes til dekorasjon eller man kan gi dem bort til barn. En amigurumi kan også være en fin gave til en voksen, og man kan lage helt unike og personlige figurer som passer til hver enkelt mottaker.

Hekling er avslappende og morsomt. Man kan leke med farger og teknikker, og man kan lage både små og store ting. Hekling gir glede både til den som lager tingene og til de som mottar tingene. Med hekling har man en avslappende hobby der man får utløp for kreativiteten, og samtidig kan lage nyttige ting til hjemmet, eller fine gaver til familie og venner.