Sminke og mote som hobby

Sminke og mote er for mange mer enn bare trender. For noen blir det en hobby, og gjerne noe man lever av å kunne vise fram. Hvordan vi kler oss og sminker oss viser hvilken personlighet vi har overfor andre. Man kan også kle og sminke seg etter humør eller anledning.

Noen liker å skille seg ut og tester grenser med ulike uttrykk, mens andre er mer nøytrale i hvordan man fremstiller seg selv. Uansett hvordan man uttrykker seg, er det viktigste at man føler seg vel med seg selv og hvordan man kler og sminker seg. Føler man seg vel utstråler man også selvtillit.

Mer enn bare hobby

For noen blir mote eller sminke mer enn trender eller en hobby. Noen lever av å vise seg fram, gjerne som blogger, Youtuber eller annen influencer. Disse påvirker også andres klestrender og sminkepreferanser, og er med på å skape nye motebilder. For det er ingen tvil om at man blir påvirket av andre.

Denne påvirkningen kan også gjøre at man ikke føler seg tilpass med hvordan man ser ut. Mange forbilder har en uoppnåelig skjønnhet med trent kropp, perfekte bryster og passe stor rumpe. Men dette er ikke helt uoppnåelig. Noen vurderer brystforstørring, brystløft eller brystreduksjon for å føle seg vel med seg selv.

Trender kommer og går

Mote og sminke er i konstant endring, og trender kommer og går. Det er ikke alltid så viktig å følge alle trender slavisk. Det viktigste er at man føler seg vel med seg selv og hvordan man ser ut. Gjør man det er det ingen grenser for hva man kan oppnå.

Trendene forandrer seg også for kroppsbildet. Tidligere skulle man være syltynn med store silikonpupper, men nå er trenden at man skal ha en trent kropp med faste og passe store bryster. Det skal se naturlig ut. Da er det godt å vite at man kan gjøre endringer dersom man ikke føler seg vel.