Lær deg å knyte slips

Et slips som er stygt knyttet er ikke fint. Hvis slipset derimot er fint knyttet, blir du lagt merke til. Derfor lønner det seg å trene litt på å knyte fine slipsknuter, slik at du kan føle deg ekstra stilig når du bruker dress.

Mange å velge blant

Det finnes 85 slipsknuter på Cambridge-forskernes liste, men du trenger selvsagt ikke å lære deg alle. Til hverdags holder det fint med de enkle, klassiske knutene. Den mest kjente slipsknuten er Windsor-knuten. Den er kalt opp etter hertugen av Windsor, men han brukte faktisk ikke denne knuten selv. Windsor-knuten finnes i 12 varianter, men start med å lære deg den enkleste før du tester ut de mer avanserte variantene.

Når du blir flink, er det gøy å teste ut nye knuter, for eksempel når du skal være ekstra fin. Kjøp deg noen nye slips hos Neckwear.no for topp stil, og test ut knutene på disse. Kanskje du oppdager at noen knuter passer bedre til ulike slipsmønstre eller bredder. Kjøp gjerne slips i ulike mønstre, men unngå de villeste mønstrene. Husk også at et mønstret slips ikke passer sammen med en mønstret skjorte i formelle sammenhenger. La det være mønster enten på skjorten eller på slipset, ikke begge deler samtidig, for da blir det bare rotete å se på.

Standardknuter eller avanserte knuter

De fleste menn nøyer seg med å lære seg en enkel slipsknute eller to, og våger ikke å eksperimentere. Det kan jo være skummelt å teste nye knuter, for kanskje du ikke får dem til riktig. Da gjelder det å trene litt hjemme før du skal bruke knuten. Still deg foran speilet og øv til du får det til. De letteste knutene lærer du deg på et kvarters tid, mens de mer avanserte kan ta litt lenger tid å lære. Visste du at måten du knytter slipset på kan fortelle noe om hvem du er?