Med interesse for mote

Mote er en gigantisk industri, med utallige merker og såkalte brands. Høstfarger, sommersesong, vintermote, treningsklær, uansett hva man har i tankene vil man finne ulike butikker med passende seksjoner. Sko, hatter, jakker og bukser, alle i forskjellig stoff og av ulike materiale. Størrelsen er dog et problem for mange. Enten er skoene for små, buksene for korte eller kragen for trang. Mange merkeklær tar lite hensyn til mangfoldet av mennesker som befolker kloden vi lever på – dermed må man ty til andre midler.Det å sy sine egne klær var lenge helt vanlig, siden klesbutikker ikke eksisterte. Da kunne man sy klærne helt perfekt, akkurat til sin egen og familiens størrelse. Skreddersydde klær er en luksusvare nå om dagen, det er fakta. Tusenvis av mennesker velger dog å sy sine egne klær – ikke for pengenes, men for sin egen skyld. Hjemmelagde klær er også å finne i Norge, moten for egendesignede plagg kom hit for noen år siden.

Glem prøverommene

Syr man egne klær, slippet man maset med å prøve ut antrekk for man finner rett størrelse og stil. Ingen flere butikkbesøk, køer til prøverommene, store handleposer. Storvokste mennesker, de som lenge har hatt trøbbel med å finne de rette klærne, var først ute til å sy dem selv. Store størrelser ser ekstra flott ut, siden man kan se detaljene klarere. Derfor er det viktig at kvaliteten er høy, og hvem kan fokusere på jobben bedre enn den som faktisk skal bruke produktet selv? Riktig, store mennesker, store mennesker med ambisjoner og en nettbutikk.

Stor og stilig mote

Man kan diskutere veldig lenge rundt mote, og spesielt hvilken mote som passer til en viss type mennesker. Noen sier at man ser tynnere ut i hvitt, andre sier at man må tilpasse seg til sesongfargene. Samtidig vil man ikke falle ut av trendene. Ekspertene mener at alle mennesker kan gå med alle slags klær, og storvokste mennesker er ingen unntak. Lysten for kvinner og menn med former er på vei tilbake, vet du.