Tilbehør rundt halsen

Området rundt halsen er noe av det første man legger merke til i et menneske, og de som har et kjede eller et spesielt sjal stjeler ofte et par ekstra blikk fra folk i gata eller rundt bordet. Halsplagg har lenge vært en del av kleshistorien, men med tiden har de gått over fra en praktisk funksjon til å være et tilbehør. Om vinteren er det selvfølgelig fortsatt moteriktig og smart å gå med skjerf – vil du stikke litt ut fra mengden kan du til og med strikke et eget! Eller, hvorfor ikke sy et sjal?Det skal ikke mer til enn en tur til tekstilhandleren samt en time bak symaskinen før man har noe spennende å ha rundt halsen. Sying har faktisk blitt veldig populært de seneste årene, spesielt om man foretrekker perfekt sittende klær som er originale og flotte å se på.

Velg hva du syr

Selv om du muligens har erfaring med å sy, må du huske at du neppe kan gjøre det like godt som en skredder. Det handler ikke like mye om kunnskap som om verktøyet som brukes – derfor er det for eksempel veldig vanskelig å sy seg et flott slips. Slips bør man derfor kjøpe på butikken eller handle på nettet om man vil ha noe mer originalt. Silkeskjerf, sløyfer og lommetørklær er det dog enklere å sy sammen i hjemmet. Man kan både finne inspirasjon og ferdige produkter på nettbutikken Neckwear, dersom man ikke ønsker å bruke tiden til å sitte stille med håndarbeid.

Utvalget fryder

Tilbehøret rundt halsen kan brukes på mange ulike måter, og kan tilpasses til mange ulike klær. Ha gjerne skjerf i flere farger hengende i garderoben, slik at du ikke lar halsen fryse dersom skjerfet ikke passer til jakka. Bandana er populære om sommeren – disse kan man enkelt sy selv og ha på seg som et tilbehør i fritiden.